Endnu et afsluttet kapitel i livets bog

Brødrene Yin yang: Forskellighed og kærlighed

70_Drengene

For et par uger siden skrev jeg et indlæg, der handlede om mig selv: Five funny facts.
Dette her indlæg kommer til at handle om mine to drenge. To drenge, der udseendsmæssigt minder meget om hinanden, men personlighedsmæssigt er dybt forskellige.

Anton, 5 1/2 år:
Anton er en blid og tænksom dreng, og det har han altid været.
Han tænker oftere på andre end sig selv – specielt over for hans allernærmeste. Dette gør ham også til verdens bedste storebror til Oskar. Han er hengiven og kærlig over for ham – men også følsom og konfliktsky, så nogle gange må vi blande os og sørge for, at tingene går rigtigt til…ellers kan Anton godt blive overtrumfet af den lille bandit 😉.

Antons sprog udviklede sig hurtigt.
Typisk med det første barn skrev jeg ALT ned mht. udvikling. Da han var 19 måneder gammel, kunne jeg ikke følge med længere. Han kunne flere nye ord om dagen, og han dannede hele sætninger.
Mht. hans sprog, så skal det nævnes, at han godt kan finde på at tale i søvne. Det kan være så sjovt at høre på! 😉

Motorikken har han til gengæld haft udfordringer med. Han var 15 mdr., før han gik. Egentlig kunne han godt gå, men mentalt var han usikker. Han troede ikke selv på, at han kunne gå.
I dag er han stadig ekstra forsigtig med ukendte trapper, der går nedad.
Ligesom han taler i søvne, så kan han også finde på at gå i søvne. Han er i hvert fald ikke rigtig vågen. Han går rundt lidt halvforvirret med sit kroniske morgenhår.

Antons livret er sushi og creme brûlée… Det har det været i mange år. Mors dreng på dét punkt!
Til gengæld hader han baciller. Han nægter at drikke af samme glas som os – eller at dele mad med os.

Oskar, 2 1/2 år:
Lige så blid Anton kan være, ligeså temperamentsfuld og viljestærk kan Oskar være. De ligger i hver sin ende af temperamentsskalaen.
Men Oskar er ikke kun bestemt og hidsig. Han kan også være ekstrem glad og begejstret – selv over den mindste ting. Vi plejer at sige, at han er følelsesmæssig bredspektret.
Han ligner sin far på utroligt mange punkter – specielt mht. udseende og det føromtalte temperament. Derfor kan de to også tage deres ture 🙈.
Oskar fylder meget på mange punkter, og mht. temperament og vilje, må jeg indrømme, at vi i hverdagen nogle gange vælger vores kampe med omhu. I perioder har han nej-hatten trukket godt ned om ørerne. Det kan virkelig være en udfordring.

Modsat Anton har Oskar altid været hurtig udviklet mht. motorikken. Han vejede 4750 g., da han blev født, og da han var 2 uger gammel, begyndte han at holde hovedet selv. Fra start af fik han udviklet sin muskulatur. Han gik, før han blev 1 år, og sidenhen er det kun gået i én retning. Hvis vi er på legeplads eller i legeland med drengene, så er det tydeligt, at Oskar tør lidt mere end Anton.

Til gengæld kører han fuldstændig sit eget show mht. sprog. I en alder af 2 1/2 år kan han stadig være meget svær at forstå.
Jeg har lagt en lille video på Instagram, hvor I kan høre hans sorte snak.
Han mener sikkert selv, at han taler korrekt dansk… Han lyder i hvert fald overbevisende. Vi andre er af anden mening.
Når han begynder i børnehave til sommer, kommer der talepædagog på ham. Jeg håber, at det kan støtte ham lidt i hans sproglige udvikling.

Til sidst kan nævnes, at han har en mani med at nulre hud på én, når han er træt. Specielt håndryggen og albuer kan få en ordentlig tur. Det har han gjort, siden han var helt lille.
Han har så til gengæld en fobi med snavsede hænder, specielt mht. sand. Han kan blive helt hysterisk, hvis han får “noget” på hænderne. Mystisk dreng!

Trods de to drenges forskellighed, så er de hinandens bedste venner!
De bliver altid glade for at se hinanden – og når de sidder i vores sofa, sidder de altid helt tæt.
Man er aldrig i tvivl om deres kærlighed til hinanden! 💙💚

Må I alle få en skøn weekend!
Mange hilsner fra Nanna, mom with kids.

Husk, at I kan følge Life with kids på:
Facebook
Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu et afsluttet kapitel i livets bog