Moderskabets små sidegevinster

Slut, sut, finale!

43_Slut sut finale

Da Anton var 2 år og 10 mdr., blev han storebror til Oskar. Inden da havde vi som forældre gjort os flere overvejelser omkring det at få barn nr. 2. Overvejelserne kan læses her.
Én af overvejelserne var blandt andet, at Anton på det givende tidspunkt, hvor han blev storebror, ville være så stor, at sutten kunne droppes. Det ville være praktisk for os, at vi kun havde ét “suttebarn”. Så kunne de ihvertfald ikke smitte hinanden på den måde 😉

Inden lillebror kom til verden, talte vi med Anton om det at smide sutten. Vi besøgte blandt andet suttetræet, så han vidste, hvor de skulle hen, når han var færdig med dem. Et godt stykke tid inden (ca. 1 år) begyndte nedtrapningen. Sutten blev kun brugt, når han skulle sove – eller var ked af det. Han var god til at aflevere sutten om morgenen, og han fik den først igen, når han skulle sove. Dette gør vi forøvrigt med Oskar nu.

Da tiden kom, og sutten skulle væk, valgte vi en forholdsvis rolig periode, da vi vidste, at det kunne være overvældende for ham. Desuden skulle der være overskud om aftenen, da putningen kunne komme til at tage lidt længere tid i en periode. Og ganske rigtigt, de to første aftener tog det ham lidt længere tid end normalt…men han var ikke ked af det. Han tumlede bare lidt rundt i sengen.
Han har aldrig rigtig spurgt efter sutten siden. Lillebrors sut var heller ikke interessant, så det var en succes.

Ovenstående proces virkede for os, men da børn er forskellige, er det selvfølgelig vigtigt, at man selv mærker efter, hvad der virker for jer som forældre – og ikke mindst jeres barn.

Opsummering:
– Forbered barnet inden. Barnet skal være parat til det
– Nedtrapning kan være en god idé
– Vælg en rolig periode, hvor der er overskud på kontoen – specielt om aftenen
– Inddrag evt. pædagogerne i institutionen, hvis det er nødvendigt
– Hav et mål. Det kan bare være, at sutterne skal hænge på suttetræet eller sendes i et brev til julemanden
– Det er ingen skam at forkæle sit barn bagefter.

Mange efterårshilsner fra Nanna, mom with kids.

Husk at I kan følge Life with kids via:
Facebook
Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moderskabets små sidegevinster