Findes den perfekte barsel?

Jeg er drengemor…og det er faktisk slet ikke så tosset!

81_Drengebørn

Igennem tiden er jeg stødt på flere mødre, der har den holdning, at kvinder generelt ønsker sig piger – og med andre ord er drengebørn 2. prioritet…
Når man er mor til to drengebørn, kan sådanne bemærkninger godt ramme én lidt hårdt, da det virker som om, at man har tabt i lotteriet set med andres øjne.
Der findes faktisk kvinder, der ønsker sig drenge. Jeg er én af dem!

Da jeg ventede Anton, ønskede jeg nok i mit stille sind, at førstefødte blev en dreng. En beskyttende storebror til resten af børneflokken 😊.
Jeg har selv en storebror og en lillebror – og den konstellation har været fantastisk: Dreng-pige-dreng. Jeg har nemlig altid troet på, at jeg skulle have tre børn. En håbløs drøm I kan læse om i et tidligere indlæg.

I min familie, på min mors side, har “vi” siden 1947 fået én (eller flere) af hvert køn. Og med mine planer om tre børn, så burde det da også have været muligt.
Da jeg ventede Oskar, var jeg næsten sikker på, at det var en pige, der gemte sig derinde. Dels pga. ovenstående tese (åndssvagt, ja!), men også fordi den graviditet var så meget anderledes end den første. Jeg led blandt andet voldsomt af kvalme.
Da vi var til 20 ugers skanningen, viste sandheden sig at være en anden.
Skuffet? Måske lidt, men nok mest fordi jeg var sikker på, at det var en pige – og fordi jeg var den første i familien, der “brød” vores ovenstående tradition. Men i dag er jeg lykkelig for at have givet mine drenge “en bedste ven”, der altid vil være der! 💚💙

Der er en anden grund til, at jeg gerne ville have drenge: Jeg er nemlig selv lidt af en drengepige på nogle punkter. Her hjemme er det for eksempel mig, der går op i fodbold – og det er mig, der vedligeholder vores bil (atypisk, ja!).
Jeg har desuden rigtig mange tætte venner af det modsatte køn. De er sgu’ så lige til. De kalder en spade for en spade – og bærer sjældent nag. Her tænker jeg også (naivt?), at livet med drenge-teenagere måske er lettere end med piger i den alder… Nu må vi se… I sidste ende er det jo et spørgsmål om opdragelse! 🙈

Hvis man er så heldig (!) at få en dreng, så skal man glæde sig over den nye verden, der åbner sig. I stedet for at kunne navne som Apple Jack og Rainbow Dash, skal man forholde sig til Ironman, Batman og Hulk – og ikke mindst deres alter ego.
Man finder også hurtigt ud af, at Star Wars har fået en renaissance – og her bør man som mor få styr på, hvem der er “de gode og de onde”, ellers kan legen blive totalt spoleret af det moderlige ophav 😳.
Et punkt, hvor drenge og piger også er forskellige, er mht. fysik. Drenge sidder sjældent stille længe af gangen, og jo vildere lege kan være, jo bedre. I et hjem med drenge er der krig og kamp stort set hver dag…men gudskelov i en skøn blanding med grin og sjove kampråb.

Når alt det så er sagt, så er ethvert ønskescenarie jo nok, at man får ét af hvert køn… Det kunne være så sjovt!
Så har man også en “medsammensvoren”, så man ikke er eneste høne i “hanegården”.
Jeg har tidligere skrevet et indlæg, hvor jeg gør mig nogle tanker omkring det at mangle er barn af samme køn som en selv. Det kan læses her.

Hvis I har lyst til at læse flere artikler omkring dét at have drengebørn, så er der flere her:
http://voresborn.dk/barn/6-klassiske-dillemaer-med-en-dreng

http://www.dagens.dk/udland/disse-10-ting-skal-mødre-med-drenge-gøre

Må I alle få en skøn dag…
Mange hilsner fra Nanna, drengemoren.

Husk, at I kan følge Life with kids på:
Facebook
Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Findes den perfekte barsel?