Klar, parat, skolestart!

Klar, parat, skolestart! #2

45_Skoleparat

I sidste uge skrev jeg et indlæg, der handlede om at vælge den bedste skole til sit barn. Indlægget kan læses her.
Denne gang handler det om, hvordan både forældre og børn bliver klar til skolestart.

Forældreopbakning:
Når man er forældre til et skolebarn, så forpligter man sig.
Et af de vigtigste punkter er at bakke op om skolen. Vis dit barn, at du anerkender skolen, lærerne og pædagogerne. Lærernes arbejde skal ikke diskuteres hen over spisebordet om aftenen. Er man uenig med læreren, så gå direkte til læreren og ikke gennem dit barn.

Som forældre skal man selvfølgelig også bakke barnet op. Hjælp med lektier – og hjælp med at få styr på barnets ting. I starten er det en god idé at hjælpe barnet med at pakke skoletasken aftenen inden.
Når barnet har knækket læsekoden, så sørg for at læse med barnet HVER dag.

Desuden skal du som forælder sørge for, at barnet er udhvilet om morgenen, samt at madpakken er smurt. Efter den nye skolereform er taget i brug, er det min erfaring, at lidt snack til kl. 10 og 14 er vigtigt.

Bak desuden op omkring skolens sociale arrangementer. Dette kan være alt fra forældremøde til store arrangementer, hvor hele skolen deltager. Barnet kan godt mærke dit engagement – og han/hun elsker, når du er på skolen til sådanne arrangementer.

Er barnet skoleklar?
Hvordan kan man modne sit barn, så det kan blive klar til mødet med den danske folkeskole?

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om opdragelse. Det kan læses her.
Nogle af punkterne i indlægget er vigtige i forhold til at lette barnets skolegang.
Jeg vil her fremhæve punktet omkring selvstændighed og robusthed. Med sidstnævnte menes der, at barnet både skal lære at klare op- men også nedture i skolen. Verden må ikke bryde sammen for barnet, hvis han/hun har er læst eller regnet forkert.

Barnet skal desuden være selvstændigt på flere områder. Barnet skal selv kunne gå på toilettet, snøre sine sko, men også holde styr på egen taske og garderobe. Det er ikke skolens opgave.

Til sidst vil jeg nævne to af de allervigtigste opgaver, som man, i følge mig, bør ruste sit barn til. Det ene er at kunne forstå en besked. Barnet får i løbet af en skoledag en del beskeder fra lærere og pædagoger. Det vil lette livet for både barnet og den voksne, hvis beskederne ikke skal gentages alt for mange gange. Så lær dit barn at lytte – og handle derefter.

Mit andet punkt er, at barnet skal lære at vente. I en klassen kan der sagtens være op 28 elever – i en SFO er der flere. Så det kræver lidt tålmodighed at blive hørt. Lær dit barn at vente og evt. lytte til andre samtidig.
Magter man de ovenstående egenskaber, så kan det ikke gå helt galt.

Mange hilsner fra Nanna, mor og lærer 😉

Husk, at I kan følge Life with kids på:
Facebook
Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klar, parat, skolestart!