Fødselsdag, følelser, fremtid...og en giveaway!

Et styks barn billigt til salg!

52_Oskar til salg

Der har været meget stille på bloggen i to ugers tid… Der er rigtigt meget at se til for tiden – og knap så meget overskud. Noget af det drejer sig om nedenstående:
Det drejer sig nemlig om Oskar på 2 år.
Og nej, inden I får kaffen galt i halsen mht. indlæggets overskrift, så er han selvfølgelig ikke til salg…hele tiden 😉.

For lidt over en måneds tid siden skrev jeg et indlæg om en meget følsom periode, som Oskar var igennem.
Lige så sød, dejlig og følsom Oskar kan være – lige så hysterisk og hidsig kan han være.
Vi plejer at sige, at han er bredspektret. Det har han været siden fødsel.
Og lige nu er det altså sidstnævnte periode, der dominerer.
Han skriger, hvis tingene ikke går efter hans hoved…og han skriger højt! Han har nej-hatten trukket godt ned om ørerne – og det kan være svært for os som forældre at få den hat af ham.
Jeg har altid svoret, at jeg ikke skulle have et barn, der kastede sig ned på gulvet i Netto og skreg, når han ikke fik sin vilje… Lige p.t. frygter jeg, at det er sådan et barn, jeg har 😳.

Mht. putningen om aftenen så tager det for tiden ca. 1 time at få ham til ro. Det er som om, at han slet ikke er træt. Måske hans lur i vuggestuen skal forkortes? Han tager en rigtig god lur på 3 timer, men det har han altid gjort uden problemer. Jeg er bare ikke tilhænger af at vække børn, men jeg kan godt se, at det måske er det, der skal til.

Det hele er ved at tage modet fra mig. Mange kampe skal kæmpes, og jeg må indrømme, at jeg vælger disse kampe med omhu.
Og her bliver min faglige stolthed sat på prøve. Som pædagogisk uddannet lærer sætter jeg stor ære i at have børn, der opfører sig ordentligt – og det, uden at vi som forældre skal give efter. Men nogle gange er det bare nemmere at give efter, for så er der fred.
Og det er så her, at man kan se, at vores to drenge på nogle punkter bliver opdraget forskelligt. Anton har altid kunne forstå – og accepteret – et nej. Det har Oskar desværre sværere ved, og derfor bliver de to håndteret forskelligt på enkelte områder.

Noget af det, der frustrerer Oskar mest, er, når vi ikke forstår ham. Oskar har meget sprog – men desværre er det ikke rigtigt dansk, der kommer ud af hans mund. Det er helt hans eget sprog.
I og med hans sprog er begrænset, forstår vi derfor sjældent, hvad han siger. Vi gætter os hele tiden frem, og nogle gange må vi opgive. Det er så synd for ham!
I starten af det nye år skal han have lagt dræn. Jeg håber virkelig, at det hjælper på det hele.

Oskar er mors dreng. Det er der ingen tvivl om – og det er jo dejligt! Men det er som om, at Oskar opfører sig bedre, når jeg ikke er der. Hvis han bliver passet hos farfar eller mormor, får han sjældent de raseri-udbrud – og putningen af ham går bedre.
Måske det er mig, den er gal med?
Måske det skal være et styks mor, der er billigt til salg i stedet?

Tak fordi I læste med!
God jul til jer alle…
Mange hilsner fra Nanna, mom with kids.

Husk, at I kan følge Life with kids på:
Facebook
Instagram

8 kommentarer

 • Tina

  Seje mor! Ens barn er konstant i udvikling og nogle klarer de forandringer nemmere end andre
  Alle børn opfører sig bedre sammen med andre – de holder igen på udbrud og vrede… de gemmer det til de sammen med mor igen, en normal tendens…
  God vind

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kusine Line

  Oh yes.. Med dig hele vejen.. Her tar det 2 til 3 timer at putte, hvor bedstemor ‘know it all’ putter på 10 min.. FF… Graa…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Jeg sidder og smiler lidt når jeg læser dit indlæg Nanna. Forskellen på måden at opdrage jeres drenge minder meget om den samme måde det er blevet på med vores piger. Tror måske det er en søskendeting, men jeg kan blive lige så frustreret som dig og lillesøster herhjemme kan også høres meget mere end hendes storesøster nogensinde har formået. Og nej det skyldes ikke dig (; jo måske fordi han er tryggest når han er hos dig/jer. Fik afvide at jeg skulle være glad for at det var derhjemme at de kunne “flippe ud”, det betyder at de er trygge nok til at gøre det og få det ud af systemet som de måske har holdt inde i løbet af dagen i BH. Dem der “flipper ud” i BH eller andre steder, er nogengange børn der ikke tør gøre det derhjemme. God jul til jer også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Kæreste Nanna! puha..ja, de kan tage lidt af ens energi de små bæster! Jeg er fuldstændig tilbage, til da mine to drenge var på samme alder. Fuldstændig! Det kunne have været mit indlæg, hvis jeg havde haft de samme medier. Men bare vent, det skal nok blive godt. Måske allerede når Oskar får lagt dræn.. Tænk også hvor frustrerende det må være, når man gerne vil det samme som “den store” men man kan bare ikke gøre sig forståelig….tro mig, jeg har set det samme hos mine to englebørn!!! Hold ud du gæve quinde. Stort knus .. ..Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Vi har været det samme igennem med vores dreng. Han havde også sit helt eget opfundne sprog, som vi nogle gange forstod, og andre gange gjorde vi ikke. På et tidspunkt sagde han også konsekvent nej til alt, hvad vi sagde…. Det var til at blive skør i hovedet af!! Men vil også bare lige nævne det med at du synes, at han opfører sig meget bedre, når du ikke er der. Det er fordi han er mest tryg ved dig, at han ligesom giver los på det hele og gør alt det han ikke må. Snakkede med sundhedsplejersken om det, og hun sagde nemlig også, at det var et sundt barn, som gjorde sådan. Man skulle blive bekymret, hvis han gjorde det, når han var ude af hjemmet…..
  Vi har haft rigtige gode erfaringer med bogen “Kaninen der så gerne ville sove” som godnathistorie.
  Så du har et sundt barn og jeg kan love dig, at der er lys for enden af tunnelen. Dette er, som så mange andre prøvelser man kommer ud for med børn, bare en fase!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg er som udgangspunkt heller ikke tilhænger af, at man vækker børn, men det blev min redning.. Mikkel begyndte at stå op ca kl 04 hver dag og da han havde gjort det i 3 uger, kunne jeg ikke hænge sammen mere.. Jeg blev enig med vuggestuen om, at han max måtte få 2 timers lur og det virkede med det samme.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Andrea er virkelig også udfordrende lige for tiden, hvad angår temperament. Det har ændret sig her inden for de sidste par uger, hun virker næsten som hun er blevet forbyttet med end anden, end den hun i virkeligen plejer at være Så hvis du finder en god måde at håndtere det på, så giv det lige videre, tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Bladt

  Hej søde Nanna. Uha, det virker bekendt. Min Anton havde jo nærmest intet sprog indtil han var 3, og det frustrerede ham voldsomt. Så fik han lagt dræn, og det ændrede det hele. Men hav tålmodighed, det gik ca 1/2 år før der skete noget rent sprogligt. Nu er han alderssvarende i sproglig udvikling..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdag, følelser, fremtid...og en giveaway!