Min OCD - på godt og ondt!

Top 5 over…

Min primære intension med denne blog har altid været at komme med råd og fif til forskellige oplevelser med børn. Mine egne børn lægger krop til mange af disse oplevelser, og til dette indlæg er det ingen undtagelse.
Det handler om vores 5 favorit-legepladser i København.
Man behøver ikke at bo i København for at besøge disse legepladser. Som turist i byen er de bestemt også en del af den store oplevelsespakke, når hovedstaden skal besøges. De fleste af Københavns legepladser er store og råder over mange forskellige aktiviteter.

Vores førstefødte var ikke særlig gammel, da vi opdagede legepladsen i Fredens Park (på Østerbro mellem Rigshospitalet og søerne). Her er lidt for alle aldre. Specielt de helt små bliver forkælet her. Her er alt fra gynger og trampolin til legetårn og sandkasse. Desuden er der borde og bænke i skyggen af store træer, så man kan sagtens sidde og hygge sig med en medbragt madpakke. Vi brugte legepladsen meget med vores mødregruppe, da børnene var små.
En ekstra bonus er, at ambulance og helikopter ikke er et sjældent syn. Det er lige noget for de små poder.

Legepladsen i Kongens Have i Indre By er altid et hit. For voksne kan den måske ved første øjekast se lidt kedelig ud, men det er den bestemt ikke i børnehøjde. Her kan kroppen bruges på alle mulige måder. Der kan bl.a. balanceres, kravles og leges med sand. Det er en sand oase for både små og store sjæle. Temaet er eventyr, så drager og guldæg kan ofte spille en stor rolle i børnenes lege.

Legeplads

Tårnlegepladsen i Fælledparken ved Østerbro har også altid været et stort hit hos os. Her er Københavns mange tårne brugt som udsmykning i forbindelse med de forskellige legeredskaber. Rundetårn er gjort til en kæmpe rutchebane – og i sandkassen kan man sidde i skyggen under Marmorkirkens store kuppel. Det er så godt lavet!
Der er masser af plads imellem aktiviteterne, så man føler ikke rigtigt, at den kan være overrendt.
Også her er der borde og bænke, som man kan nyde sin madpakke ved.

Tårnlegepladsen

Legepladsen på Skydebanegade på Vesterbro er populær hos mange børnefamilier. Den gamle skydebanemur tårner op i den ene ende af legepladsen som en kæmpe borgvæg. Dette er en oplevelse i sig selv. Legepladsen rummer masser af muligheder. Her er alt fra et kæmpe klatrestativ til svævebane. Hvor legepladsen i Fredens Park var god for de helt små, så er Skydebanegadens legeplads nok for de lidt ældre. Når det så er sagt, så er der selvfølgelig også plads til og aktiviteter for de helt små.

Skydebanegade

Til sidst vil jeg nævne den bemandede legeplads i Ørstedsparken (Kbh. K). København har flere bemandede legepladser, hvor pædagogisk personale står for forskellige aktiviteter i løbet af dagen. Dette kan være alt fra at bage snobrød til legestuer.
Facebook kan man følge med i legepladsens forskellige tilbud.
Legepladsen rummer både aktiviteter for de små men også for de lidt større børn.
Og så ligger den jo i Københavns svar på Central Park. Alene Ørstedsparken er et besøg værd.

Inde på Københavns Kommunes hjemmeside kan man læse lidt om de forskellige københavnske legepladser.

Dette var vores Top 5 over legepladser, som I kan bruge som inspiration.
Vi hører gerne fra jer, hvis I har andre gode råd om legepladser i Storkøbenhavn.

Mange weekend-hilsner fra Nanna, Mom with kids.

Husk at I kan følge Life with kids via:
Facebook
Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min OCD - på godt og ondt!