Bloggens fremtid

F som Ferie, efterårsferie!

Halloween i Tivoli

For bare et par uger siden havde vi sensommer herhjemme. Shorts og solbriller var fundet frem igen. Fra den ene dag til den anden kom det rigtige efterårsvejr med kulde, blæst og regn…men også med en snarlig efterårsferie.

Traditionen tro har jeg researchet og kommer her med min liste over hyggelige og uhyggelige arrangementer for familien i ferien.

Første del af indlægget drejer sig primært om efterårsarrangementer på Sjælland. Anden del er deciderede halloween-arrangementer.

Alle steder er fremhævet med et link, som leder dig direkte hen til en hjemmeside, hvor du kan finde flere information er om arrangementet.

 

Først vil jeg dog gerne nævne Kulturnatten, som hvert år ligger fredagen inden ferien, det vil sige, at Kulturnatten i år ligger fredag d. 13/10. Tjek programmet ud og find lige præcis det eller de steder, der kunne være interessante for jer. Vær opmærksom på, at de populære steder ofte har kø for at komme ind.

Kulturnatten

Når efterårsferien er skudt i gang holder flere museer særlige arrangementer for børn og barnlige sjæle:

Experimentarium i Hellerup følger i Andreas Mogensens fodspor og inviterer indenfor til rumrejse, laserskydning, raketværksted og fremtidsteknologi.

Krigsmuseet kan I blive hemmelig modstandsperson for en dag og hjælpe modstandsbevægelsen med at vinde over tyskerne. Tag på en undendørsrundvisning i Christian 4.’s gamle krigshavn og bliv klogere på svenskerkrigene. I kan også tage på en rundvisning, der handler om, hvordan det har været at være soldat gennem historien.

Politimuseet på Nørrebro kan I bruge jeres evner som efterforskere og forsøge at opklare et røveri. I kan prøve at sidde i en rigtig politibil og tale med de folk, der er ansat i Politiet.

Nationalmuseet kan I møde vikingerne, Fenrisulven, Loke, Odin, Vølven og andre væsner fra vikingernes verden. I kan opleve Ragnarok og komme med på børnerundvisningen “Vikingebrødre”.

Kælderen på Thorvaldsens Museum bliver i ferien omdannet til et værksted for de mest uhyggelige væsener. Kom forbi i efterårsferien og byg et museum til alle de uhyggelige væsner, der dukker op til Halloween. Slip fantasien løs og lav jeres helt eget monster-museum.

I efterårsferien er der aktiviteter for hele familien både inde og ude hos BLOX. Fire dage i efterårsferien kan du besøge aktivitetsteltet på Bryghuspladsen foran BLOX, hvor du kan skære  græskarlygter, lave kastanjedyr, få lavet ansigtsmaling med halloween-tema og andet kreativt.

Dansk Arkitektur Center (DAC) er åben hver dag hele efterårsferien. Her kan du opleve 3 aktuelle udstillinger. I vores børneunivers Educatorium kan du komme til familieworkshop og lave lystryk med planter fra Københavns kirkegårde, eller bygge en lysere fremtid som LEGO ® arkitekt. Du kan også komme med ud på en guidet tur i efterårsbyen.

Arbejdermuseet ser på historiens kvinder. Oplev udstillingen “Kvindeliv”, inspireret af historiens heltinder kan I lave jeres egen heltefigur – og I kan høre om Tove Ditlevsen oppe på loftet.

Børn (6-12 år) og deres voksne har i efterårsferien mulighed for at gå på ledsaget opdagelse i Shane Brox’ udstilling ”Beauty in the Beast” i Nikolaj Kunsthal. Udstillingen hylder den frisættende kreativitet og det indre, uspolerede barn i os alle. Med udstillingen vil Shane Brox gerne inspirere os til at være tro mod os selv og turde vise, hvem vi er.

Tag familien med på Musikmuseet og oplev musikkens magi. Oplev museets interaktive musikinstallationer, spil på fremtidens instrumenter, gå på digitale skattejagter og prøv kræfter med en verden af instrumenter i prøv-selv rummet.

Har I endnu ikke besøgt det forholdsvis nye museum, Enigma, så er det på tide. Enigma er et museum for post, tale og kommunikation. I kan blandt andet besøge Teleportalen og Arcadeum , der er et Slaraffenland for børn og barnlige sjæle.

Enigma

I ferien kan man opleve den næsten magiske stemning af nærvær og samvær på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, når man samles om bålet for at bage vikingebrød. I kan også gå i det store telt for at høre historier fra den nordiske mytologi.

Kom helt tæt på poppens og rockens verden, når RAGNAROCK i efterårsferien inviterer børnefamilier ind til en legesyg tur gennem museets faste udstilling. Vi skal lytte til den fedeste musik, danse sjove danse og quizze. Du kan også komme forbi kreaværkstedet og designe dit helt eget fan-merchandise.

Mød den folkekære konge, Frederik d. 7., på Christiansborg Slot. Frederik 7. har fået et brev fra sin afdøde far med en lang liste med ting, der skal ændres i Danmark. Men har Frederik overhovedet lyst til at følge sin fars formaninger?

Når nu man er i nærheden af Christiansborg Slot, så slå et smut forbi Folketinget. Eventet Børn på Borgen har vi selv oplevet for et par år siden. Det var en kæmpe oplevelse! Både børn og voksne lærer, hvordan det er at være ansat i Folketinget. Man finder bl.a. ud af, hvor god man er til holde styr på, at uindbudte gæster ikke sniger sig ind, hvor lynhurtig man er til at sortere affald, og hvordan det er at få lov til at bestemme lidt mere, end man gør derhjemme.

Gå i Christian 4.s fodspor, når I i efterårsferien kan gå på kronejagt på Rosenborg Slot. Når jagten er til ende, kan I fortsætte jeres krone-eventyr i Det Kongelige Kroneværksted, hvor børn kan udsmykke deres helt egen smukke krone.

Besøg værkstedet i Den Sorte Diamant, hvor du kan lave din egen gaming-gadget eller spil dig igennem udstillingen i spillet “Alt på spil “ – computerspillets sygt farlige historie. Besøg også udstillingen #DKgame og gå på opdagelse i de danske computerspils historie.

Lær at tegne den snoede Sneglegang og fantasifulde forslag til tårnets arkitektur, når Rundetaarn inviterer til omvisninger og tegneworkshops for børn og voksne. Man kan også lade sig inspirere af den nye udstilling, “Dansker med ulve”, og skabe sin helt egen ulvemaske.

I Ejbybunkeren i Rødovre kan I fange Koldkrigsspionen og forhindre, at Ejbybunkeren bliver saboteret og 3.verdenskrig bryder ud. Lån en Ipod I lugen og gå på jagt efter spor I bunkeren, så I kan få afsløret den spion.

Mordforsøg på Kronborg Slot – Hvem er skyldig? Frederik 2. er rystet, vred og oprørt. En sen aften har nogen forsøgt at forgifte ham. En eller anden omkring ham ønsker ham død. Men hvem? Kongen har forgæves forsøgt at opklare hvem, der vil slå ham ihjel. Men uden held. Er der vigtige spor, han har overset? Er der nogen, der lyver? Hjælp ham med at opklare mysteriet.

Efterårsferien på M/S Museet for Søfart byder på masser af sørøver-spas og en helt ny udstilling om små modelskibe. Rundt på museet har de glemsomme sørøvere efterladt spændende ting, der gør dig klogere på de sande fortællinger fra de syv have.

Elsker dine børn at løse mysterier? Så besøg Esrum Kloster og Møllegård i efterårsferien, hvor I kan prøve gådespillet ”Munkenes hemmelighed”. Sammen skal I på en eventyrlig rejse, hvor I som medlemmer af De Hvide Munkes Loge skal på jagt efter en kiste, der indeholder en 800 år gammel hemmelighed.

Ballerup Museum i den hyggelige landsby Pederstrup kan I være kreative med uld, væve og garn. I kan også gå på jagt efter museumsgenstande i udstillingen på Pederstrupgård.

Gl. Holtegaard kan I få stimuleret jeres sanser og kreativitet i værkstedet, både på egen hånd og med værkstedsvært. I kan også gå med hele familien på opdagelse i udstillingen “Masquerade” sammen med kunsthallens omviser, der guider i børnehøjde blandt udstillingens værker.

Besøg Kragerup Gods i ferien og få en oplevelse for livet. Tilbring efterårsferien på godset med sjove aktiviteter, hygge og god mad. Tjek hele pakken ud på godsets hjemmeside.

Begiv dig ud i efterårsvejret og ind i varmen på Holmegaard Værk, hvor vi byder på hyggelige (og uhyggelige) aktiviteter for alle sanser og for aldre i hele efterårsferien. Blæs dit eget drikkeglas, få støbt din hånd i glas, se glaspusterne blæse Danmarks (måske) største græskar, tag på spændende skattejagt, spøgende aftenomvisning eller super (u)hyggelig familieworkshop.

GoMonkey i Gladsaxe holder efterårsevent i ferien. Man kan blandt andet prøve Gladiatorkamp, hygge ved bål, se show med “Jungle Jim” og deltage i fede konkurrencer med mange præmier. Husk også at nyde en tur i trætoppene.

Tag familien med til en hyggelig efterårsdag på Ungdomsøen. Mærk historiens vingesus, når der åbnes op for sjove og familievenlige aktiviteter på det gamle militærfort fra 1894. Glæd jer til at gå på opdagelse i fortets hemmelige kroge under en spændende skattejagt og til bålhygge med ristede skumfiduser.

Katrine Muff og band inviterer til fællessang i DR Koncerthuset i efterårsferien. Muff fortolker klassiske børnesange på ’Flere Sange Til Børn & Deres Voksne’ – et album der slipper fantasien løs og tager jer med i børnelandets magiske verden af ord, lyde og fællessang.

Astralis Nexus afholder camp for dem, der er glade for at game. Få en uforglemmelig gaming-oplevelse, der vil tage din Fortnite- og CS-oplevelse til det næste niveau. Aldersgrænsen er 8-13 år. Det foregår d. 16.-17. oktober.

Madspildsskolen forvandler I sammen overskudsvarer til nye, lækre måltider. I lærer om sanserne, grundsmagene og enkle køkkenteknikker, der er i samspil med overskudsvarer og basisprodukter ender med et velsmagende måltid, som I nyder sammen. Dygtige undervisere sørger for gode og trygge rammer, hvor kreativitet og ambitioner kan udfolde sig uanset alder.

Har I mere lyst til hjemmehygge med kreative sysler, så hjælp Dansk Flygtningehjælp med at samle penge ind til de millioner af børn og voksne, der lige nu er på flugt. Tegn og upload din tegning af dit hjem. Del dit eget donationslink, så venner og familie kan støtte sagen. Måske du bliver den heldige, der får udstillet din tegning i Louisianas Børnehus.

 

Halloween:

Grev Spiegelberg inviterer til Monsterbal. Endelig er Halloween lige om hjørnet, og når man som den skøre Grev Spiegelberg har ventet et helt år i lidende længsel og ensomhed, så er det eneste rigtige at gøre at invitere til et kæmpe Monsterbal.

Med overraskende 40.000 besøgende i oktober 2022, blev det slået fast at Horror Drive Thru er helt i toppen, når det kommer til danskernes foretrukne horror-oplevelse. Oplev deres nye show “Paranoia – på grænsen mellem virkelighed og fantasi”.

Horror Drive Thru

Det er uhyggeligt og lidt skræmmende at besøge Odsherreds Museum i efterårsferien. Det er nemlig natten, hvor genfærd og spøgelser kommer frem fra skjul og sprækker og går hvileløst rundt. Bliv ikke forskrækket af deres ånde i nakken.

Væsener fra den nordiske folketro overtager Frilandsmuseet. Landsbybeboerne har brug for jeres hjælp til at overvinde trolde, nisser, hekse og huldre. Mød kloge koner, skræmte landsbybeboere og bekæmp væsner med bue og pil. Der vil også være sjove pauser fra det uhyggelige med trylleri, ansigtsmaling, græskar lanterne værksted, forhindringsbaner og farlige snacks, såsom giftig candy floss og mugne popcorn.

Tivoli er som sædvanlig pyntet flot op i efterårsferien. Heksene har fortryllet haven, så I kan gå på opdagelse blandt uhyggelige edderkopper, krager og flere end 20.000 græskar, der danner rammen om Tivolis stemningsfyldte efterårssæson. Hvis I tør, så besøg Villa Vendetta, hvor den glemte familie har mistet forstanden – eller måske tør I tage turen gennem det hjemsøgte hospital, hvor de indlagte aldrig slap ud?

Bakken har ligeledes pyntet op til Halloween. For de mindste er der Onkel Reje show og Halmballelabyrint. De lidt ældre børn kan besøge Rædselsdybet…hvis de tør?

Vi bevæger os et lille smut til Jylland. Legoland holder Monsterfest, hvor I kan møde de skræmmende halloweenvæsner og komme inden for til det store Monsters’ Ball, hvor monstrene byder jer op til dans. I kan også tage på den (u)hyggelige Brick or Treat-rute gennem det forheksede Legoland.

Zoologisk Have er hoppet i halloween-kostumet og er blevet pyntet op med spindelvæv, kryb, kravl og store edderkopper. Gå på opdagelse i haven fyldt med græskar og (u)hyggelige oplevelser for hele familien, hvor de modige har chance for at se deres frygt i øjnene … Skab dit eget seje slim, hjælp Pelle & Kaya med den store halloween-gåde og vær med, når der skal skæres trick & treat-græskar til havens dyr.

Vi bliver i dyrenes verden. Pangea Park i Bjæverskov er overtaget af Zombier. For de modige er der aftenarrangement, når mørket er faldet på. For de sartere sjæle eller bare mindre børn findes der en børne-edition om dagen. Her er der ikke skræmmende personer og bevægelige rekvisitter.

Kunne I tænke jer en lille getaway, så tag et smut til Oslo med DFDS’ Halloween Cruise. Flagermus, mosekoner, hekse, vampyrer, skeletter og andre skøre skabninger overtager skibet.

Cirkus Arenas “Halloween Cirkus” fører atter engang børnefamilierne sikkert gennem årets mest uhyggelige højtid. Oplev et totalshow med artister, sangere, dansere, skuespillere og influensere.

Oplev en af Danmarks største Halloween events. “Den Hjemsøgte By” har overtaget Brøndby Hallen med dens gys og rædsler. “Den Hjemsøgte By” består af over 150 personer som er klædt ud; alt fra zombier til figurer fra gyserfilm og døde mennesker.

 

Er man ikke til museer eller Halloween, så tag et smut i biografen. Der er mange børnefilm på programmet i efterårsferien. Oplev blandt andet Trolls 3 og Paw Patrol.

 

Jeg håber, at I kan blive inspireret af indlægget og har mod på at komme ud og opleve i efterårsferien.

God ferie – og god fornøjelse!

Mange hilsner fra Nanna.

Husk, at I kan følge Life With Kids på:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloggens fremtid