Det er uhyggeligt!

Vinterlige ferie-fif

Så nærmer vinterferien sig. For nogen er det allerede i næste uge, for andre er det først i uge 8. Traditionen tro har jeg samlet en del familievenlige oplevelser, som man kan bruge ferien på. De fleste steder har både et program i uge 7 og et i uge 8. Ved at trykke på stedets navn, har jeg vedhæftet et link, så I kan læse mere om både arrangementet – og også om der er åbent i uge 8.

Jeg har kun koncentreret mig om oplevelser på Sjælland, så er du i Jylland i vinterferien, så kan du springe dette indlæg over 😉.

 

Det første, jeg gerne vil fremhæve, er steder i København og Storkøbenhavn.

Copenhagen Light Festival lyser endnu en gang København op fra forskellige steder. Oplev de flotte lysinstallationer, når mørket sænker sig. Det er fantastisk flot at se på hvert år.

Har du endnu ikke prøvet den familievenlige skattejagt “Seek’n’See”, så er der mulighed for det nu. Brug vinterferien med børnene, hvor I kommer rundt på egen hånd inde omkring Indre By. I kan oven i købet hoppe over på Life with kids’ Instagram nu og deltage i en konkurrence, hvor præmien er en skattejagt for dig og din familie samt en ekstra skattejagt til jeres venner. I vinder desuden en goodiebag med en t-shirt til et barn + et gavekort til Broens Gadekøkken. Skynd jer over på Instagram, for vinderen trækkes allerede på søndag d. 12/2-23 kl. 20.00. Link til Instagram findes i bunden af dette indlæg.

Når I alligevel er inde i København, så besøg Rundetårn, hvor et eventyrligt blomsterflor vil omdanne bibliotekssalen til en smuk sansehave. Blomsterkunstner Signe Kejlbo har ladet sig inspirere af Christian IV’s liv og historie, og børn kan tilføje egne papirsdekorationer.

Statens Museum for Kunst (SMK) inviterer familier til en farverig vinterferie. Tag med på en Odyssé gennem den dansende installation “Regnbuen” – eller lad kreativiteten flyde i de daglige værksteder. Du kan også møde Matisse og hans venner.

Et andet kunstmuseum, Thorvaldsens Museum, inviterer børn til portrætmodellering. Med udgangspunkt i børnenes egne ansigter, får de lov at prøve kræfter med ler og ansigtets anatomi.

Nationalmuseet har lige åbnet den nye udstilling “Jagten på danmarkshistorien”. Her kan du møde de personer, der ved hjælp af f.eks. metaldetektorer har fundet ældgamle danefæ. Desuden bliver Nationalmuseet omdannet til en pengeby i anledning af Nationalmuseets nye særudstilling om dine og vores penge, KA-CHING! Hele familien kan prøve kræfter med falskmøntneri, aktier og andre pengemaskiner. I kan løfte en ægte guldbarre, arbejde for pengene i vores hamsterhjul og blive klogere på, hvordan penge styrer jeres liv.

Designmuseum Danmark har en workshop for familiens yngste, hvor børnene kan lave dyremasker i designværkstedet. Prøv også deres lækre fastelavnsboller eller slå katten af tønden i museumshaven.

Arbejdermuseet kan man gå på opdagelse i museets kroge, man kan slippe kreativiteten fri med skovtrolden Arnvid, eller man kan deltage i en skattejagt. Besøg deres børnemuseum – “Det’ for børn”.

Krigsmuseet kan I teste, hvem i familien der er den hurtigste, stærkeste eller mest udholdende. I kan udfordre hinanden i sjove militærøvelser. Der er desuden særudstillinger om Svenskerkrigene og soldaterlivet. Krigsmuseet er altid et besøg værd.

Frihedsmuseet kan man være på den anden side af “fronten” og opleve besættelsen i børnehøjde. Man kan opleve, hvordan børn levede i krigens mørke.

Politimuseet slår dørene op til en spændende og sjov vinterferie med masser af aktiviteter for hele familien. Større børn og voksne kan få afprøvet deres evner som ”Efterforsker for en dag”. Få afgjort hvem der har den bedste politinæse i familien, når en drabssag bliver genåbnet og skal efterforskes og opklares. For de mindre børn er der også aktiviteter, når museet dagligt inviterer til børnerundvisninger. Her skal børnene i samarbejde med en af museets undervisere finde ud af, hvem gerningsmanden er i ”Mysteriet om hundetyven”.

Rosenborg Slot i Kongens Have kan I gå på jagt efter chokoladen. Se, om I kan finde de eksotiske råvarer, som man brugte i chokoladedrikken i 1600-tallet. Undervejs vil I også kunne dufte til ingredienserne og komme tættere på chokoladens kongelige historie og smag.

Christiansborg Slot sidder Leonora Christine fængslet i Blåtårn. Hjælp hende med at få hævn over Dronningen. Slotsruinerne bliver vækket til live ved hjælp af interaktive installationer. Ved hjælp af ledetråde og opgaver skal I hjælpe Leonora Christine.

STORM Museet på Frederiksberg åbner dørene for en interaktiv rejse gennem dansk humor med udstillingen “Men hvad må vi så?!”. Oplev værker fra Halfdans ABC, Ib Spang Olsen og Anders Morgenthaler. Prøv et prutteklaver eller slæng dig i John Dillermand-puden. Besøg køkkenet, hvor intet er, som det plejer.

Vil I gerne holde vinterferie i musikkens tegn, så er der faktisk flere muligheder. På Musikmuseet kan hele familien slå sig løs på Københavns lydlegeplads. Man kan se gamle musikinstrumenter, spille på symfoniorkesterets instrumenter og via VR-briller dirigere Copenhagen Phil.

Rytmisk Center på Vesterbro slår også dørene op til en vinterferie i musikkens tegn. Her kan man lave musiklege og lære at skrive sange.

Zoologisk Have har traditionen tro fuldt program i ferien. Zoo inviterer til Vinterfestival, hvor man blandt andet kan møde Pelle og Kaya i deres kreaværksted, Bluey og Bingo, Børste – og Silje Okking, der giver koncert. Man kan desuden teste sine klatreevner mellem kænguruer og pandaer.

Besøg Ejbybunkeren, hvor I kan blive klogere med ingeniøren, grave med voldbissen, cykle med soldaten og forsøge at forhindre Cubakrisen i at udvikle sig til en tredje verdenskrig. Prøv også om I kan fange koldkrigsspionen i deres mobilspil.

Det er ikke kun København, der har familievenlige oplevelser i vinterferien.

I Nordsjælland kan man besøge Kronborg Slot, der i ferien har besøg af monstre og stygge skabninger med store følelser. Mød Shane Brox’ 12 historiske monstre i slottets dunkle og dystre kasematter. Børnene kan også bygge dit eget monster af genbrugsmaterialer – eller få ansigtet malet som et monster.

Hvis I kan slå to fluer med ét smæk, så ligger M/S Museet for Søfart lige ved siden af Kronborg Slot. Her kan I finde ud af, om I er ægte landkrabber eller søulke. I kan også gå ombord på Drømmeskibet, hvor I kan lege, at I er besætning på et rigtigt skib. Vil I være kok, kaptajn eller gast?

Frederiksborg Slot vil Christian IV forbyde fastelavnsfesten. Hver dag kan familier med børn, på egen hånd eller sammen med museets omviser, gå på jagt efter beviser på, at fastelavn er en vigtig højtid, der skal bevares. I slottets gamle spisesal er der fastelavnsværksted for børn og kreative sjæle. Her kan der kan pyntes fastelavnsris og laves fantasifulde fastelavnsmasker.

Garderhøjfortet, der ligger i Gentofte, kan I prøve kræfter med en soldaterbog om sanitetstjenesten, lære førstehjælp, se dig omkring i den interaktive udstilling eller gå med på en familievenlig rundvisning i det store To-kanon tårn.

Børnene kan fejre fastelavn på Frilandsmuseet i Lyngby. Der vil være tøndeslagning, kattejagt og ansigtsmaling. Børnene kan desuden lave deres egne fastelavnsris, -masker eller -hatte.

Rudersdal Museerne, der består af Mothsgården og Vedbækfundene, inviterer til vintersjov i ferien. Mothsgården har stjerneløb og middelalderquiz på programmet. Desuden kan man farvelægge Moths flotte våbenskjold eller tegne en flot tegning af Kong Valdemar og hans ven Absalon. Besøg Vedbækfundene og tag på storvildtjagt i jægerstenalderen. Gå på jagt efter ”The Big Five” – elefant, bøffel, leopard, løve og næsehorn, som er de fem farligste dyr at gå på jagt efter.

 

Resten af Sjælland kan også bryste sig af fine familiearrangementer i vinterferien.

Observatoriet i Brorfelde i Tølløse holder aftenåben, så alle friske børn og voksne kan se stjernetåger og stjernebilleder.

Børnenes Museum Vestsjælland, som består af flere museer har en masse på programmet. Kalundborg Museum har fastelavnsværksted. På Holbæk Museum kan du komme på dybt vand i et Escape Room. På Ringsted Museum og Arkiv kan du lave dit eget stamtræ og forske i din egen slægt.

 

Til sidst skal nævnes, at flere shoppingcentre også har fine arrangementer for børn i ferien. Det er f.eks. Lyngby StorcenterFields, Frederiksberg Centeret og City 2.

Desuden har Børn i Byen lavet en fin guide til vinterferie i Malmø. Tjek den ud, hvis I skal en tur over Sundet.

 

Jeg håber, at I kan bruge indlægget som inspiration, så I kan få en god og oplevelsesrig vinterferie i familiens skød.

Mange hilsner fra Nanna.

 

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er uhyggeligt!