RO PÅ!

Mødregruppens mange muligheder

Mødregruppe eller ej? Der kan være mange grunde til, at man fravælger mødregruppe – og det har jeg al respekt for. Jeg var i mødregruppe med begge drenge… Med Oskar var jeg ovenikøbet i to mødregrupper; én i København og én i Smørum, da vi flyttede midt i min barsel. 

Jeg har været super glad for alle mine tre mødregrupper… Det er altid dejligt og givende med lidt voksensnak i de barslende hverdage.

Dette indlæg kommer ikke til at handle om, hvorvidt man skal tage imod tilbuddet om mødregruppe eller ej. Det kommer til at handle om, hvad man kan lave med sin mødregruppe, der både kan være babyvenligt – men også voksenvenligt.

 

Rytmik:

Med begge mine drenge gik jeg til rytmik. Inde i København bugner det med steder, hvor man kan tumle rundt med de små. I provinsen er der længere mellem snapsene, men der er dog babyrytmik inden for en overkommelig afstand. Rytmik er super godt for den lilles motoriske og sanselige udvikling. Desuden er det skønt at lave noget sammen med barnet.

Babysvømning:

Ligesom med rytmik, så er babysvømning også en aktivitet, hvor baby udvikles på flere områder. Jeg har lært af erfaring at undersøge omklædningsfaciliteterne inden. De forskellige svømmehaller har forskellige måder at klæde om sammen med baby på… Nogle er mere stressende end andre. Sørg for at baby på en eller anden måde kan stilles fra dig (selvfølgelig ikke helt væk), mens du kan bade… Det kan godt være udfordrende at bade med et barn på armen.

Salmesang:

Hånden på hjertet; det har jeg ikke selv prøvet. Flere kirker tilbyder babysalmesang…og jeg har hørt, at det skulle være hyggeligt! Dette foregår oftest inden for en overkommelig radius.

Førstehjælp:

Førstehjælpskurser for hele mødregrupper + fædre tilbydes af en del kompetente firmaer. Det er nok det mest vigtige og givende kursus, man kan give sig selv, hvis man er småbørnsforældre. Kurset er tilrettelagt, så der er fokus på de ulykker, man kan komme ud for med et lille barn. Jeg har selv taget kurset flere gange…og har tidligere skrevet et indlæg om det. Læs det her.

Babybio:

Flere og flere biografer arrangerer babybio. Til disse forestillinger er det ok at tage baby med ind i biografsalen. Sover den lille, kan man flere steder stille barnevognen lige udenfor, og så vil personale holde øje med guldklumpen. Det er da smart! 

Et lille hint; i starten af februar er der premiere på den nye, danske film “Mødregruppen”… Den vil da ligge lige til højrebenet.

Egen “bio”:

Hvis man ikke helt tør Babybio endnu, så kan man jo bare arrangere sin egen bio hjemme hos en fra mødregruppen. Smid et par madrasser eller puder på gulvet, lav nogle popcorn – og smid en tøsefilm på, som manden alligevel ikke gider at se med én.

Børn i Byen Babyklub:

Hver onsdag arrangerer Børn i Byen Babyklub: Babyonsdag. Her kan der være forskellige temaer på programmet. Det kan være at lære babytegn, babymassage, førstehjælp eller lignende.

En god måde også at møde andre mødre på.

Åben legestue:

Hvis man bor i Storkøbenhavn, kan jeg anbefale Blegdamsremisen på Østerbro. 

Stedet er et af de bemandede legepladser, der findes i København, og super det indendøre, så vejrforholdene er underordnet. Blegdamsremisen kan bruges for alle aldre, men tirsdag og torsdag kl. 9.00-12.30 er det forbeholdt de mindste børn, fra 0-3 år. Her kan man tumle rundt i trygge rammer. Bestemt et besøg værd (også for de større børn)!

Lagersalg:

Det bugner med lagersalg…specielt til de helt små. Få en hyggelig dag ud af det, og snup mødregruppeveninderne med. Så kan I måske også hjælpe hinanden undervejs med babyerne…eller valget af tøj 😉. Jeres mand vil sikkert også sætte pris på at slippe for det.

 

Nu behøver alting jo ikke at være planlagt. En gåtur i det grønne, ud og se på seværdigheder eller en hyggelig cafétur er ligeså godt givet ud. Der kan voksensnakkes, mens de små slumrer i vognen.

 

Jeg håber, at indlægget kan bruges som inspiration, så barslen ikke bliver for ensformig.

Mange vinterlige hilsner fra Nanna, mom with kids.

 

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram

Jeg bliver så glad, når I følger mig! 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RO PÅ!