Fif til ferien

Smut en tur i biografen!

den-kaempestore-paere

Så er det en uge siden, at efterårsferien gik på hæld, og man må sige, at drengene og jeg nød den fuldt ud.

Vi var blandt andet på Jedi-skole, i Tivoli, vi besøgte legepladser i Fælledparken, så Ramasjang Mysteriet på Bremen Teater…og vi var to gange i biografen.

Vi så “Den utrolige historie om den kæmpestore pære” og “Sikke et cirkus”.

Begge film er forholdsvis nye på lærredet. Dette indlæg kan ses som en anmeldelse af dem… Jeg skal nok lade være med at afsløre for meget 😉.

“Den utrolige historie om den kæmpestore pære” er lavet efter Jakob Martin Strids bog af samme navn. Fantastisk bog, så hvorfor skulle filmen ikke også være det?

Modsat bogen, får man en lille forhistorie med, når man ser tegnefilmen. Ellers lægger den sig ret godt op ad bogen. Der er dog enkelte småændringer, men intet der gør noget dårligt for filmens handling…tværtimod.

Undervejs i filmen kan der være nogle halvuhyggelige scener, men det var slet ikke noget mine to drenge på 4 og 7 år reagerede på… Jeg tror muligvis, at det var oppe i mit hoved, at uhyggen foregik 😄.

sikke-et-cirkus

“Sikke et cirkus” er en film, hvor vi bevæger os i Ramasjang/Cirkus Summarum universet. Karakterer som Hr. Skæg, Cirkus Direktøren, Motor Mille, Onkel Reje og Rosa fra Rouladegade er med i filmen.

Selvom universet og karaktererne er bekendte, så er vinklen anderledes. I filmen her har vi moderløse børn, trange kår, og personerne i cirkusset må knokle i fællesskab, for at få cirkussæsonen i gang.

Ligesom Cirkus Summarum, rammer “Sikke et cirkus” et bredt publikum. Der er både noget for børn og voksne. Forestillingen balancerer fint mellem det politisk korrekte og det politisk ukorrekte. Sidstnævnte takket være Cirkusdirektøren og den altid sjove Onkel Reje.

filmplakater

Filmene har samme målgruppe, men er alligevel meget forskellige. Mine drenge var vilde med begge film. De taler stadig meget om dem.

Da jeg spurgte den ældste, hvilken en af filmene han foretrak, kunne han faktisk ikke svare…

Så vi sender hermed vores varmeste anbefalinger videre.

Efterårshilsner fra Nanna, mom with kids.

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fif til ferien