Velbekommen, alle sammen!

Juleshopping med de små… Kan det lade sig gøre???

03_JuleshoppingVi kender vist alle til hektiske juleindkøb, lange køer foran kasserne og trætte, skrigende unger, der er slæbt med… Dette kan tage pusten fra alle!
Derfor er mit spørgsmål i dette indlæg, om man kan kombinere juleshoppingen med hyggeligt samvær med ens arvinger?
Ja, det mener jeg godt, man kan, hvis man bare har tid nok… Der skal hygges den dag – og ikke stresses…. Det er bedst for alle parter – store som små.
Personligt er det vigtigt for mig (der har en snert af OCD) at have en to do-liste, så jeg husker alt – i den rigtige rækkefølge, så jeg dermed undgår for megen “frem-og-tilbage”. Desuden er det vigtigt med små, børnevenlige inputs undervejs.

I mandags var jeg selv afsted med mine drenge, Oskar på 1 år og Anton på 4 år.
De kræver nok en nærmere præsentation, så I kan sætte jer ind i indlægget:
Anton, 4 år, blid, nem, forsigtig, omsorgsfuld, lidt distræt, vild med superhelte, lever ofte i en fantasiverden med disse helte.
Oskar, 1 år, temperamentsfuld, stædig, bulderbasse, frygtløs, morsyg, tryghedsnarkoman.
Som I kan se; to diamentrale modsætninger.

Vi tog ind mod København lige efter morgenmaden for at få det hele ud af dagen. Fredag, lørdag og søndag havde været godt hektiske, så moren her var træt fra morgenstunden, da mindstearvingen allerede vågnede kl. 5.15… Dagen starter godt!

Da vi sidder i bilen på vej ind til København, siler regnen ned… Men moren er stædig: Vi skal afsted. En klog mand siger, at der findes ikke dårlig vejr – kun dårlig beklædning… Så det tror jeg på… Hm!
Anton sidder undervejs og “beder til”
Regn-superhelten og sol-superhelten om hhv. at gå sin vej og komme tilbage… Det lykkedes først omkring middagstid at få bønnerne hørt.

Vi mødes med mormor på Kultorvet, hvor H.C. Andersens Julemarked er… Her har jeg læst, at der er forlystelser til børnene… Det er der også i form af en karrusel og et futtog på skinner, der mest af alt minder om efterladenskaber fra et nedlagt, østtysk Tivoli (standen at betragte)… Vi tager dog en tur i karrusellen, Anton og jeg (for 20 kr.)… Resten af julemarkedet er lidt af en skuffelse… Jeg synes ikke, at der er meget julehygge over dette marked – og i og med det ligger ved Kultorvet, så bliver det mere en gennemgangspassage for travle folk.
H.C. Andersens Julemarked kører frem til d. 22/12-14.

Frokost på Joe and the juice… Det er så dejligt nemt, da begge børn er vilde med deres juice – og klapvognen kan køres helt med ind. Eneste minus er den høje musik og manglende pusleplads… Men sådan er det.
Besøget ender i skrig og skrål fra mindstemanden, da han er godt træt på dette tidspunkt… Første gang moren sveder på denne dag.
Ud fra stedet, putte Oskar – som gudskelov falder hurtigt i søvn… Skønt!

Næste stop er Illum… Her skal juleshoppes – og vi skal hilse på deres julemand, som pga. ombygning findes i den midlertidige Hamleys, som ligger på 3. sal.
Anton virker ikke synderligt begejstret for den tryllende julemand… Han vil hellere se på legetøj. Men han tør dog op, og han ender faktisk med at grine lidt af (med) ham… Showet er hver dag kl. 11 + 13, og det tager ca. 20-25 min.

Efter Illum venter andet julemarked… Det er det tyske julemarked ved Højbro Plads… Det er et rigtigt hyggeligt julemarked, som (modsat det andet) har den rigtige jule-stemning… Her kan købes julepynt, julegaver og julesnack. Helt sikkert et besøg værd, hvis man er på disse kanter.
Dette julemarked er der frem til d. 23/12-14.

Så går turen til Magasin… Der skal endnu en gang shoppes… Efter diverse indkøb drager vi alle mod 4. sal, hvor Fætter BR ligger… Ungerne slippes fri…og moren og mormoren sveder igen for at holde styr på tropperne… Gudskelov finder de begge interesse i et bord fyldt med LEGO, så der går noget tid med det…
Da interessen for dette slipper op, er næste stop den karrusel, der står i midten af forretningen… Skøn underholdning: Drengene sættes op på hver deres hest – og så er vi i gang!

Da klokken nærmer sig 17.00, beslutter vi os for, at det må være det…
Alt i alt gik dagen ganske fint…men der var indlagt “svedeture” undervejs hos undertegnede…men det var ikke altid drengenes skyld 😉
Vi sov alle tre ganske fint den nat!

Mit næste indlæg, som kommer lige før jul, drejer sig om jul med små børn… Her håber jeg på, at I er friske på en debat omkring, hvad der er bedst for jer mht. gaveræset.
Vi ses om et par dage…
Ha’ det godt så længe!

Mvh. Nanna, mom with kids.

3 kommentarer

 • sauntes

  tror jeg må prøve julemarkedet ved højbro plads.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Super blog Nanna, glæder mig til og følge med, selvom vi jo ses næsten dagligt 🙂 Var også på julemarkedet på højbro plads (dog uden unger) men synes det var super hyggeligt 🙂
  Knus Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velbekommen, alle sammen!