Roadtrip Florida

At rejse langt med børn…fif og gode råd

Mit sidste indlæg handlede om vores rejse til Florida med vores to drenge på 9 og 6 år. Jeg sluttede indlægget af med at løfte sløret for et indlæg med gode fif til at rejse langt med børn. Det faldt i god jord hos læsere, så her kommer mine personlige råd til at rejse børn.

Jeg vil gerne understrege, at de fleste punkter tager udgangspunkt i vores tur til Florida med vores drenge på 6 og 9 år. Men mange af punkterne er generelle og kan derfor bruges til ældre og yngre børn – om rejsen går til USA eller Asien.

Jeg har valgt at dele indlægget op i: Planlægning, ud- og hjemrejsen med fly samt selve rundrejsen. Desuden er der to små bonusafsnit, der handler om Disney World og andre oplevelser i Florida.

 

Planlægningen:

Når man har fundet ud af, hvor man gerne vil hen – og hvornår på året, det er bedst (tjek blandt andet vejrvarsler) – så kommer man til selve planlægningen. Her er det en god idé at bruge Facebook. Man kan finde mange grupper på Facebook for rejsende og globetrottere. Nogle af grupperne specialiserer sig endda i de forskellige destinationer. Jeg brugte f.eks. gruppen “Globetrotterfamilier – familier som rejser eventyrligt” og siderne “Visit Orlando” og “Oplev USA”. Desuden brugte jeg venner, jeg vidste have rejst i Florida. Man kan også lave et offentligt opslag på sin Facebookprofil, hvor man søger rejsefif. Ved at gøre det offentligt, kan folk dele det – eller tagge andre i det. På den måde kan man også få fif til turen.

Når flybilletterne skal bestilles, er det værd at se på rejsetidspunkter. Personligt er vi ikke meget for at boarde om natten eller (for) tidligt om morgenen. Vi prøver at se på børnenes rytme og planlægge ud fra det. Hvad der passer dem bedst. Da Anton var lige under to år, rejste vi også til USA. Anton var et nemt barn, så vi planlagde flyturene ud fra hans lure. I år tog vi afsted om eftermiddagen. På den måde stressede vi ikke inden. Jeg må indrømme, at jeg hellere vil betale lidt ekstra end umenneskelige rejsetidspunkter 🙈

Med hensyn til logi på turen, så kan vi varmt anbefale AirBNB, hvis destinationen gør det muligt. AirBNB koster stort set det samme som et hotelværelse. Tilgengæld er stedet ens eget, og der er ofte vaskemaskine, så man kan få vasket undervejs. På den måde kan man pakke let. For vores vedkommende var der også privat pool alle de steder, vi lejede i USA. Stort plus! Vi benytter os kun af kategorien Super Host, så vi ved, at tingene er i orden.

 

Ud- og hjemrejsen:

Når man kommer til selve rejsedagen (både udturen og hjemturen), kræver det forberedelse og planlægning.

Vi havde inden forberedt drengene godt på, at vi skulle flyve i ti timer. Vi havde talt om, at vi skulle spise aftensmad på flyet – og sove på flyet. På den måde vidste de, hvad der ventede dem. Begge drenge var selv med til at pakke deres rygsæk med det, de ville have med på flyet. Det var devices, høretelefoner, bøger, opgavebøger, penalhus og lidt legetøj. Til de lidt mindre børn kan man med fordel pakke små gaver ind, som børnene kan få undervejs. Det kan være lidt modellervoks, en rosinpakke, lidt papir og farver. Så har barnet noget at glæde sig til og hygge sig med undervejs.

Foruden drengenes egne ting pakkede vi også et let tæppe à la dem fra Ikea i deres tasker. Det kunne bruges, når de skulle sove. På den måde blev det lidt hyggeligt og hjemligt. Når børnene skulle til at sove på flyet, børstede vi deres tænder og “tissede af”. Ligesom deres normale rutine, når vi er hjemme. Det tror jeg også kan hjælpe børn lidt på vej, det med rutiner. Til sidst skal nævnes at behageligt, lag på lag-tøj kan anbefales. Joggingbukser, hættetrøje osv. Dette både til store og små 😉

Jetlag, noget F…. har skabt! Man siger, at tidsforskellen mellem hjem og ude er lig med antallet af dage, man er mærket af jetlag. For vores vedkommende 6 dage. Ud, altså fra Danmark til Florida, gik fint. Det var ikke meget, vi mærkede til jetlag. Men det er meget normalt, når man rejser den vej (med solen)… Tilgengæld skal jeg love jer for, at vi fik jetlag for alle pengene, da vi kom hjem. De 6 dage passer meget godt! Vi landede om lørdagen, og natten mellem onsdag og torsdag sov vi alle sammen “igennem” for første gang. Det var næsten deja vu til tiden med spædbørn 😳 Så et fif er selvfølgelig at have nogle gode, afslappede dage i “den anden ende”. Hvad der ellers er af fif, hører jeg gerne om?

 

Rundrejsen:

Vi vidste, at vi skulle bruge en bil derovre. Dette er ikke en sponsoreret reklame, men vi er glade for at bruge udlejningsfirmaet Alamo. De virker billige, men stadig seriøse og servicemindede. Vi bestilte en SUV, så der var god plads til drengene…og kufferterne. Husk at tjekke op på autostole til de mindste. Anton er så stor, så han behøver ikke. Oskar fik en selepude. Hvis børnene er mindre, så vælg en god én, de kan sove i på de lange ture. Én med god støtte ved hovedet.

Som underholdning på de lange ture kan anbefales iPad, lydbøger og podcast. Vi blev hooked på det sidste. Selv drengene lyttede med. Husk at downloade de forskellige episoder, spil og kapitler inden turen. Husk også snack, vand og nakkepude til de længere køreture.

Selvom man gerne vil opleve en masse, så er dage uden noget på programmet mindst lige så vigtige..specielt for børnene. Så husk at have dage med i jeres planlægning, hvor I bare skal ligge ved poolen eller lignende. Børn bliver lettere overloadet og har brug for pauser i programmet.

 

Disney World:

Dette afsnit handler om Disney World. Spring det over, hvis det ikke er relevant.

Vi brugte fem dage i Disney World, som vi købte adgang til hjemmefra. Fem dage er mere end rigelig. Der er fire parker, så fire dage (og under) kan sagtens gøre det. De to parker Magic Kingdom og Hollywood Studios vil vi klart anbefale. Førstnævnte minder meget om Disneyland Paris med områder med Alice i Eventyrland, Peter Pan, Klokkeren fra Notre Dame. De gode gamle klassikere. Hollywood Studios havde blandt andet Star Wars Land og Toy Story Land. Foruden de to parker findes der Epcot og Animal Kingdom. Førstnævnte er lidt udefinérbar, men lidt om andre lande og lidt fremtidsagtig (uden rigtig at være det). Animal Kingdoms tema er næsten alle Disneys dyrefilm i én park.

Disney World har en app, der kan gøre besøget lidt lettere at planlægge. Her kan man blandt andet få et overblik over parkerne, se ventetider på forlystelserne og vælge Fasttrack til disse. Hent den ned inden besøget, så er I allerede godt på vej.

Det kan blive en dyr affære at være i Disney World. Mange af de store forlystelse slutter i en souvenirshop (de er jo ikke dumme!). Man skal desuden være opmærksom på, at parkering koster min. 25 dollars. Dyrere, hvis man vil tættere på hovedindgangen. Køb af vand er også dyrt. Jeg betalte på et tidspunkt 11 dollars for to almindelige flasker vand. Medbring en tom flaske, der er flere steder, hvor man kan fylde den op gratis.

 

Oplevelser i Florida:

Hvis man besøger Florida, vil jeg anbefale: Disney World og/eller Universal Studios. Specielt hvis man har børn med. Vi var desuden glade for besøget på Kennedy Space Center samt bådturen ved Everglades, hvor vi så vilde alligatorer. Vi sprang Discovery Cove over denne gang, men det står på vores liste til næste gang 😉

Har man gode fif til at rejse langt med børn, som jeg ikke har med her, så skriv endelig en kommentar til indlægget.

 

Mange rejselystne hilsner fra Nanna.

 

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Roadtrip Florida