Cirkus Summarum...for syvende år i træk

Få kulturen ind fra barnsben

Så er endnu en ferie slut. Som altid har vi haft mange oplevelser sammen med børnene. Vi er normalt ikke den type familie, der tilbringer sommeren ved poolens kant med All-inclusive. Vi skal ud og opleve…sådan er det gerne hver gang, der er ferie.

Vi besøger jævnligt museer, kirker, særlige bygninger og andre steder med historie…og jeg elsker det!

Jeg elsker at opleve deres nysgerrighed, se dem lære, og frem for alt kan jeg lide tanken om at videregive den danske kultur til dem.

Det lyder måske lidt nørdet…og det er nok også. Men jeg kan godt lide at give dem lidt dansk kultur og historie, så de på den måde kender til vores fortid. Jeg tænker, at det faktisk er en af de fineste opgaver som forælder; at få dem til at forstå fortiden, for at forstå nutiden. Vi forældre er med til at bære kulturen videre. Hvilken form for kultur og hvordan, kan man jo altid selv bestemme.

Foruden besøg på museer, kirker og andre historiske steder, så dyrker vi også ældre film, musik og litteratur. Vi ser f.eks. Dirch Passers film og Olsen Banden, lytter til “Er du dus med himlens fugle” med Poul Reichhardt og “Du er min øjesten” med Peter Malberg. Af lidt nyere musik tyer vi til Kim Larsen og Sebastian. Anton har for eksempel været til koncert med sidstnævnte. Anton trak gennemsnitsalderen kraftigt ned! 😂

Vi har læst mange af H.C. Andersens eventyr – og Sigurd Barretts forskellige bøger om historie og mytologi. Vi har desuden set teaterkoncerten med Sigurd Barretts Danmarkshistorie… Forestillingen kan klart anbefales.

Af nyere historieformidling kan også nævnes “The Who Was show” på Netflix. Her lærer børn om blandt andet Cæsar, Marco Polo, Frida Kahlo, Einstein, Newton, Galileo, Shakespeare og Amelia Earhart. Drengene synes, at det er et godt og interessant program, og jeg kan høre, at de lærer noget…og det gør jeg også 😉

Det, der glæder mig mest, er, at de virker interesseret i historie og kultur. De er super gode til at huske, så de får også skabt nogle referencerammer på den måde.

Jeg har aldrig selv været skarp til historie, og jeg skal tit læse mig til viden (Tak, Google!)…så for mig er det win win med de oplevelser med børnene. Jeg lærer simpelthen også noget…samtidig med at jeg er sammen med familien.

 

Kulturelle hilsner fra Nanna, Mom with kids.

 

Husk, at I kan følge Life with kids på

Facebook

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cirkus Summarum...for syvende år i træk