Den Lille Kulturnat...for børn og barnlige sjæle

Kvalitetstid… 365 lege for børn

Her hjemme har vi været heldige at skulle teste og anmelde bogen “365 lege til børn“.

Da jeg fik bogen i hånden, var mit førstehåndsindtryk: Wow, sikke en moppedreng (over 365 sider). Det skal nok blive sjovt, det her! 

Bogen var desuden flot sat op og med super lækre billeder i.

Med titlen “365 lege til børn” er det tydeligt, at hensigten er, at der er én leg til hver dag i løbet af et år. Den er kronologisk inddelt således, at påskelegene ligger cirka en tredjedel inde i året/bogen, og bogen slutter af med jule- og nytårslege. Smart tanke, meeen den holder ikke helt i længden, da aldersgrænsen for de forskellige lege spænder vidt (fra 0-10 år). Første del af bogen indeholder lege som “Borte, tit, tit” og “Klappe, klappe, kage”. Jeg er sikker på, at min søn Anton på 8 år vil synes, at de er lige lovlige kedelige, de lege. Tilgengæld vil et mindre barn synes, at lege som “Hoppe i elastik” og “Kendt person” er for svære. 

Selvom den er for børn, så kan flere af legene udvikles, så unge og voksne også kan få glæde af dem. To af legene (Limbo og Stoledans) er min udskolingsklasses favorit-aktivitet, når de selv må vælge en aktivitet i forbindelse med bevægelse i undervisningen 😉.

I starten af bogen er der en fin indholdsfortegnelse. Alle legene er inddelt i kategorier – ex. Boldlege, Gemmelege, Udendørslege osv.. Desuden er der knyttet signaturer til hver leg. Det betyder, at når man finder legen i bogen, så kan man for eksempel se, om den kræver samarbejde, finmotorik, kreativitet mm.. Jeg savner dog, at man kan se aldersgruppen allerede ude i indholdsfortegnelse. Så man hurtigere kan få et overblik og finde en leg, der passer målgruppen. Det vil hjælpe lidt, så man ikke skal bladre så meget frem og tilbage.

Bagest i bogen er der skabeloner til de af legene, der kræver det. Der er tænkt på det hele 😉.

Nogle af legene i bogen er sjove og kreative – andre er lidt kedeligere, efter min smag 😉. Størstedelen af legene kender man egentlig godt, så det er begrænset, hvad der er af nye lege. Men når det er sagt, så må det også være svært at finde på 365 forskellige lege.

Jeg synes personligt, at bogen er super fin som opslagsværk. Dette kunne f.eks. være i børnehaven, i de små klasser i folkeskolen, til børnefødselsdag eller legegruppe.

 

Alt i alt vil jeg gerne give bogen “365 lege til børn” fire stjerner ud af fem.

⭐️⭐️⭐️⭐️

 

Fakta:

Titel: “365 lege til børn“.

Forfatter: Sabine Lemire

Forlag: Alvilda, 2017

Pris: 200-250 kr.

 

Legehilsner fra Nanna, mom with kids.

(Sponsoreret indlæg, i samarbejde med Mamawise.dk)

 

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Lille Kulturnat...for børn og barnlige sjæle