Idéer til barsels- og dåbsgaver

At rejse er at leve

De fleste forældre har sikkert oplevet et skrigende, halvhysterisk barn i et tætpakket fly…deres eget eller andres.

Sådan en oplevelse kan give sved på panden hos forældrene – og himmelvendte øjne hos andre. Noget de fleste gerne vil undgå.

Da Anton var lige under 2 år rejste vi til USA…en flyvetur på ca. 11 timer dengang. Sådan en lang flyvetur er et sats, man tager som småbørnsforældre.

Men man kan faktisk forberede sig en del på den famøse flyvetur, så den kan gå hen og blive en succes.

For det første skal der tænkes over rejsetidspunktet; er det bedst at rejse om natten, så den lille kan sove – eller er det bedst at rejse i de vågne timer? Lige præcis i den situation, kommer det meget an på, hvilket type barn man har. Anton var en rolig baby, der havde nemt ved at falde søvn, så vi planlagde primært vores flyveture ud fra hans dagsrytme. Han kunne tage sine lure i flyet – og vi undgik hysteriske nætter, hvis det var sådan han reagerede (det vidste vi jo ikke). Jeg tænker, at resten af flypassagerne hellere vil høre på en hysterisk unge om dagen – end om natten 😉

Med hensyn til lure i flyet, er barnet under 1 år, kan man hos de fleste flyselskaber leje et bassinet. En lille lift, der kan hægtes på væggen i flyet. På den måde får den lille en tryg og rolig base til at falde i søvn. Det er super smart!

Alt efter hvor stort barnet er, så er det en god idé at tage barnets egen babydyne med. Den fylder faktisk ikke så meget rullet sammen – og den er en stor tryghed for barnet.

Når man skal fragte sig rundt i lufthavnen (både ved ankomst og afgang), så er det altså rart at kunne tage barnets klapvogn med helt ud til gaten. Dette er dog op til det enkelte flyselskab at vurdere, om det er tilladt, alt efter hvor stor klapvognen er. Et fif; hos Baby golightly kan man leje både klapvogne og barnevogne, der er konstrueret, så de må tages med til gaten og endda foldes sammen til håndbagagestørrelse og komme med i flyet. Så har man sin vogn ved hånden på hele rejsen og undgår at miste sin egen eller få den beskadiget på rejsen. Man booker bare på deres hjemmeside og så afhenter man og returnerer i Københavns Lufthavn. Det er smart… Tjek deres hjemmeside.

Når flyet skal lette og lande, kan det være en god idé at give barnet noget at tygge/sutte på eller drikke (evt. amme, hvis barnet er så lille). På den måde bliver op- og nedstigningen ikke så voldsomme for ørerne pga. trykket i kabinen. Man kan desuden få nogle specielle ørepropper (en slags ventiler), man kan give sit barn i ørerne. De fås på apoteket. Disse kan også bruges til ørebørn. Det har vi prøvet til Oskar.

Når flyet er i luften, er det en god idé at få beskæftiget baby/barnet med noget. Det kan sagtens være en IPad med yndlingsspil eller -apps, men en kuffert med små gaver i giver også lykke. Her kan man pakke en lille malebog og farver ind, rosinpakker, små biler, læsebøger eller lignende. Hver time kan barnet så pakke en ny pakke op. Det er en god idé at veksle mellem legesager og spiseligt snack. 

Apropos spiselige sager: Når man rejser med børn under to år, må man ofte have modermælkserstatning, drikkevand, grød, mos og andet med til barnet igennem sikkerhedskontrollen. Det kan man tjekke op på på diverse lufthavnes hjemmesider.

Husk til sidst på, at dit barn nemt kan mærke, hvis du stresser. Sørg for at være i god tid i lufthavnen og sørg for den nødvendige ro omkring jer.

God tur! 

Mange rejselystne hilsner fra Nanna, mom with kids.

 

Dette indlæg indeholder affiliate link.

 

Husk, at man kan følge Life with kids på:

Facebook 

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Idéer til barsels- og dåbsgaver