Når selvmord kommer lidt for tæt på...

RO PÅ!

GODT NYTÅR, ALLE SAMMEN! Bedre sent end aldrig… Jeg håber, at I er kommet godt ind i det nye år…det er ihvertfald kommet for at blive 😉.

Sidste halvdel af 2018 var for mig og min familie noget udfordrende. Derfor tænker jeg egentlig, at årskiftet er en god, ny start.

I 2019 bliver Kasper 40 år, Oskar begynder i skole, Anton skifter skole, vi skal til tre bryllupper (jeg eeelsker bryllupper!), vores egen 10 års dag…og vi har planer om en tur til USA. Det skal nok blive et godt år.

Sidste år skrev jeg et indlæg, hvor jeg efterlyste mål, jeg kunne have…ikke forsæt (det virker på mig så falsk og intetsigende og kun i forbindelse med nytår; én gang om året). Nej, jeg vil sætte mål for året og frem. Hånden på hjertet, jeg fik ikke rigtig sat et mål – og derfor fik jeg heller ikke indfriet det.

 

To episoder inden for den seneste tid har dog været lidt en øjenåbner for mig.

Jeg prøvede for første gang Hatha yoga – og jeg læste en interessant artikel om børns behov for indre ro (læs den her).

Ud fra de to oplevelser har jeg sat mig et mål for 2019: Jeg vil skrue ned for tempoet…og forsøge at finde ro i hverdagen. Ikke noget helligt, bare være mere nærværende og tilstede. Til gavn for både mig selv og min familie.

Jeg har det personligt med, at der gerne skal ske noget hele tiden. Jeg har svært ved at slappe af og blive i nuet. 

Nedenfor har jeg skrevet kort om de tiltag, jeg har taget til mig for at få mere ro på hverdagen.

Vi er begyndt at indføre begrænset skærmtid herhjemme. Efter aftensmaden er den “individuelle skærmtid” byttet ud med fælles hygge. Vi sidder for eksempel sammen i sofaen og ser “Passer Passer piger”, “Olsen-banden” eller lignende (mine drenge elsker gamle, danske film og musiknumre). På den måde bliver der mere fælles tid i hverdagen. 

Jeg er desuden begyndt at dyrke yoga nede i mit lokale træningscenter… Har dog kun været der et par gange, da det ligger om aftenen, og jeg er ekstremt dårlig til at komme ud så sent. Der vil jeg oftest hellere bare ligge på sofaen. Trods træthed er det egentlig skønt at komme afsted. Én times “Nanna-tid”. Ingen børn der råber “Moar?!”, dæmpet lys og dæmpet musik. Skønt! Jeg kan mærke, at det er godt for min stive, låste krop…men også for sindet.

Jeg har også et par gange i det nye år kastet mig ud i børnemeditation med drengene, inden de skal sove. Det tror jeg egentlig giver godt i sidste ende. Jeg søger bare på “meditation for børn” på Youtube. Indtil videre har vi haft succes med Dyb Ro og Natbjørnen Tjugga.

Når jeg selv ligger i min seng om aftenen, ligger jeg de første 5-10 min på ryggen. Her slipper jeg tanker, styrer vejrtrækningen, og jeg kan mærke, at min krop bliver tungere og tungere. Når jeg er klar til det, lægger jeg mig om på siden og falder hurtigt i søvn.

Jeg er priviligeret at have fri hver fredag. De næste mange fredage har jeg sat af til at rydde op her hjemme. Et rum af gangen! Sortere og smide ud. Når det er klaret, giver det en fantastisk tilfredsstillelse. Alle burde gøre det en gang imellem.

Rent praktisk er jeg også begyndt at slette ulæste mails. Jeg var kommet op på over 6000 ulæste mails. Jeg var sådan set ligeglad med den røde cirkel på mobilen, der mindede mig om, at jeg havde så mange ulæste. Det, der irriterede mig, var, at jeg var/er bange for, at jeg misser vigtige mails. At de bare smelter sammen med alle de ligegyldige mails, jeg har. Jeg har nemlig være god til at sætte flueben i den kasse, der handler om nyhedsbreve 🙈. Nu sletter jeg mails – og afmelder mig de fleste maillister. Et godt sted at starte.

Kender I begrebet FOMO? Det står for “Fear of missing out”…angsten for at gå glip af noget. Det kan jeg til tider godt lide lidt af. Det har gjort, at jeg har sagt ja til en masse, hvor jeg egentlig burde have lyttet mere til mig selv og fornuften og sagt nej i stedet, netop for at få mere ro i specielt hverdagene. Ja, det kan godt være, at jeg går glip af noget, tilgengæld vinder jeg tid og ro…måske en god investering i sidste ende.

Jeg håber, at jeg kan fortsætte med de ovenstående tiltag…om ikke andet så nogle af dem. De er gode for mig…og familien.

 

Ro, nærvær og namaste,

Fra Nanna.

 

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når selvmord kommer lidt for tæt på...