Babyboom i vennekredsen

Oslo tur/retur…med børn?

oslofaergen

Jeg var så heldig, at jeg for et års tid siden vandt en konkurrence på Facebook. Præmien var et minicruise for 4 personer til Oslo med DFDS Seaways. Ligesom mange andre, så havde jeg prøvet sådan en tur før…men uden børn. Nu er tiden en anden, og børn og mand er kommet til.

Fredag d. 23/2-18 tog vi forventningsfulde afsted. Anton glædede sig til ferie (!), Oskar glædede sig til færgeturen – og jeg glædede mig til familietid. Intet internet = begrænset skærmtid = kvalitetstid 😉. Samtidig var jeg også lidt spændt på kombinationen: To spilopper og en færge. En færge måske med søgang – og måske endnu mere udfordrende: To spilopper i en lille kahyt på størrelse med vores badeværelse derhjemme. Tænk nu hvis de syntes, at det hele var kedeligt?!

Det er de bange anelser, der blev gjort til skamme. Der er RIGELIGT at tage sig til på båden, når man har børn. Faktisk så meget, at vi kun oplevede halvdelen. Der er alt fra skattejagt til spa-bad – og Bubble Zone til børnefest. Hjemmefra havde vi købt Children’s Card – et slags klippekort, hvorpå der var oplevelser og gaver til hver af drengene. Klippekortet koster 100 kr., og det er i den grad givet godt ud. Det vil jeg hermed anbefale, hvis I overvejer turen med børn. 

Morgenen efter afgang går man i land i Oslo. Her kan man tilbringe op til 6 timer på egen hånd, inden man igen skal befinde sig på færgen for at vende næsen hjemad.

Før i tiden brugte jeg timerne på at gå op og ned ad Karl Johans Gate for at shoppe. Jeg var godt klar over, at den gik ikke den her gang. Hm, hvad kan man lave i Oslo med børn? DFDS har faktisk en smart app, der kan fortælle det… Problemet er, at du skal på internettet for at få det største udbytte ud af denne app…og vi havde jo ikke internet (det skal nævnes, at internet kan tilkøbes på båden).

Nå, tilbage til Oslo. Vi endte med at gå en lang tur, hvor vi kunne se forskellige seværdigheder. Vi startede med at se Akershus Festning og Akershus Slott. Derefter gik vi bagom Stortinget til Karl Johans Gate og op til Det Kongelige Slott, der ligger forenden af den lange handelsgade. Turen sluttede af med at gå fra Kongeslottet ned gennem Karl Johans Gate og ned til båden.

kongeslottet

Jeg må indrømme, at jeg savnede noget mere for børn i Oslo. Næste gang må der researches lidt mere…og næste gang kunne måske også være om sommeren, også selvom det var flot med den hvide sne.

Ingen tvivl om, at drengene hyggede sig mere på båden end i Oslo. 

Derfor giver vi som børnefamilie de to steder følgende stjerner:

Båden: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

Oslo: ⭐️⭐️(2/5)

Til sidst vil jeg gøre opmærksom på, at dette indlæg IKKE er sponsoreret af DFDS Seaways. Jeg har selv taget initiativ til at skrive og udgive det.

Mange hilsner fra Nanna, mom with kids.

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram

2 kommentarer

  • Stina

    Hej Nanna
    Næste gang så prøv at besøge Science museet hvor der er masser af sjov for børn, Operahuset med den skønne bakke eller en af byens skøjtebaner.
    Tak for dine fine blog

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Stina.
      Det ser også spændende ud…men ligger det ikke for langt væk til at nå på 5 timer?
      Vi så godt skøjtebanen på pladsen ved Nationalteateret… Det så hyggeligt ud (det gør skøjtning altid ;o)).
      Operahuset så vi også, men der var ikke så meget leben omkring, så vi gik faktisk ikke derhen. Men efterfølgende har jeg set billeder fra i sommer. Det ser også godt ud… Jeg tænker, at Oslo også må prøves om sommeren… ;o)

      – Nanna.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Babyboom i vennekredsen