Vis nu hensyn, folkens!

Fif til ferien

halloween-i-tivoli

Yeah, endelig bankede efterårsferien på døren… Efter et hektisk efterår med arbejde, diplomuddannelse på UCC og Skammerens Datter i Baltoppen, trænger jeg i den grad til at hive stikket ud og være sammen med familien. Desværre har Kasper ikke ferie, så det bliver kun mig og drengene, der skal nyde hinandens selskab hele ugen.

Der er SÅ mange tilbud for børn i efterårsferien.

Nedenfor har jeg listet en del børnearrangementer i Hovedstadsområdet. Nogle af dem er gratis, andre koster penge.

Listen er kort skitseret, tilgengæld har jeg linket til de fleste arrangementer, så I selv kan gå ind og læse mere.

Både Kronborg, Rosenborg, Tøjhusmuseet, Frilandsmuseet, Nationalmuseet og Sagnlandet Lejre tager os tilbage i tiden:

Kronborg kan man opleve renæssancefestival, hvor der blandt andet vil være ridderturneringer, fægtetræning og søslag.

Rosenborg i Kongens Have i København byder på Frederik den 4.’s hofskole. Gennem fortællinger og aktiviteter prøver børnene at mærke, hvad der skal til for at blive en del af Kongens hof.

Tøjhusmuseet byder på både krudt og kugler, når det danner ramme for Tordenskioldsdage. I forbindelse med Tordenskioldsdage vil der d. 19. og 20. oktober være søslag i Københavns Havn.

Frilandsmuseet kan man gå i H.C. Andersens fodspor og møde Klods-Hans, Den grimme ælling, Prinsessen på ærten og mange andre af hans fantastiske eventyr. Det bliver opført som små teaterstykker på området.

Nationalmuseet i København byder på flere temaer i løbet af efterårsferien, blandt andet vikinge- og middelalderdage. Fredagen står i Østens tegn, hvor der vil være Bollywood-danseshow i forhallen kl. 14.00. Alle er velkomne til at danse med!

Sagnlandet Lejre byder på Sagnkongefestival, hvor børnene kan opleve en vikinge-krigerlejr. På daglig basis vil der være kreative værksteder og oplevelsesrige børneslag.

Kulturanstalten på Vesterbro afholder Star Wars uge hele ugen. Der er noget for alle aldre. Mine drenge deltog i Jedi-skolen i går… Det var en succes!

jediskole

Absalon, der ligeledes ligger på Vesterbro, holder også åbent hele efterårsferien. Her bliver der hygget med blandt andet pandekager, perleplader, brætspil og bordtennis.

Børnemuseet på Frederiksberg har forskellige workshops i løbet af ugen – blandt andet smykkeværksted, træværksted og bagning.

Den Hirschsprungske Samling ved Østre Anlæg afholder videoworkshop for de lidt ældre børn (5-8 år + 9-13 år). Her kan børnene komme til at lave deres eget videokunstværk på Ipad’en.

Bremen Teater vil hele efterårsferien være forvandlet til Ramasjang Mysteriet, hvor Kristian fra Ramasjang vil underholde alle børn og barnlige sjæle.

Fisketorvet kan man have det som en fisk i vandet. Hele ugen står i fiskens tegn. Her kan man blandt andet komme helt tæt på de flotte fisk i det store akvarie, svømme sammen med de flotte fisk i havet med VR briller på og meget mere.

Er man mere til at opleve noget uden for København, så er Ballerup og Glostrup et godt bud: Ballerup Museum slår dørene op til Efterårsferiejagt og andre kreative efterårssysler.

I Glostrup kan man udfordre sig selv, hvis man besøger Klatreskoven. Her kan man prøve de fire klatrebaner og den nye fritfaldshop på 18 meter. Husk at bestille tid på deres hjemmeside.

Er man ikke til museer og workshops, kan man tage en tur i biografen og se filmene Den utrolige historie om den kæmpestore pære, Lego Ninjago, My little pony eller Sikke et cirkus.

Man skal heller ikke snyde sig selv for en tur i Tivoli. Igen i år har de forvandlet den smukke forlystelsespark til et vellykket Halloween-univers.

God efterårsferie!

Gyldne hilsner fra Nanna, mom with kids.

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vis nu hensyn, folkens!