Sommeraktiviteter...og rabatkode!

Kender I SKAM? Kender I så også MOT?

mot-logo

Kender I SKAM?

Kender I så også MOT?

Begge kommer fra Norge – og begge handler om unge.

Mit indlæg her kommer til at handle om sidstnævnte.

Noget af det, der står mig allernærmest i mit virke som lærer, er arbejdet med elevernes trivsel. Jeg mener ikke, at der kan opnås optimal læring, hvis ikke barnet trives. Jeg holder jævnligt selv trivselssamtaler med den enkelte elev i mine klasser – og ved lejlighed også klassemøder.

Glæden var derfor stor, da jeg i foråret 2016 blev spurgt af min leder, om jeg ville uddannes som MOT coach.

MOT stammer fra Norge. Det har faktisk kørt i 20 år deroppe – og 25% af de norske folkeskoler er med i projektet.

Herhjemme i Danmark har det kørt i 4 år, og indtil videre er 22 skoler blevet MOT-skoler…men flere kommer til. Løbende bliver der uddannet nye coaches fra nye MOT-skoler, og efter sommerferien kommer antallet af danske MOT-skoler op på 50. 

Kort og godt går MOT ud på at gøre de større elever (7.-9. kl.) i skolen robuste. Det handler om at skabe trygge og robuste miljøer for eleverne – både i skolen men også uden for skolen. De skal lære at stå ved dem selv og træffe egne valg.

MOT coaches kommer løbende på besøg i en klasse, og via samtaler og øvelser får man eleverne til at reflektere over egen virke. Samtalerne og øvelserne tager udgangspunkt i MOT’s værdier: Mod til at leve, mod til at vise omsorg og mod til at sige nej.

mot-unge

Resultater viser, at MOT-skoler næsten halverer tilfælde med mobning, har tre gange så god trivsel og har elever med større selvtillid.

Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet i de klasser, jeg har haft det forgangne skoleår… Men jeg glæder mig også til at starte MOT op i de nye 7. klasser.

Jeg vil gøre opmærksom på, at jeg selv har taget initiativ til dette indlæg. Det er ikke sponsoreret af MOT Danmark.

Mange sommerhilsner fra Nanna.

Husk, at I kan følge Life with kids på:

Facebook

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommeraktiviteter...og rabatkode!